Start.Jenever historie.Schiedam.Bergen op Zoom.Familie nieuws.Tot slot.
www.familieholleman.nl.

Natuurlijk is er veel, heel veel, meer over de familie Holleman, Jenever en Schiedam te vertellen dan wat je hier hebt gelezen. Maar het kenmerk van mijn website is dat ik regelmatig artikelen vervangt zodat u iedere keer wat nieuws kunt lezen. Wie weet zie ik je dan weer snel terug.

 

Piet Holleman

 

 

Proosje van Schiedam, hiernaast als standbeeld op het Land van Belofte, neemt nog een borrel op je gezondheid en hoop je spoedig hier weer te zien.

Tot zo ver de webpagina’s van de familie Holleman

Dit was het dan, tot ziens

Volgende pagina.

In 1975 bij het 700 jarig bestaan van Schiedam liet Harr Wiegman het stripfiguur Proosje het leven zien. Zijn vrolijke mannetje groeide uit tot een mascotte van de stad.

Pinneke Proost. Reclame voor Kabouter-jenever in beeld gebracht door Hans G. Kresse van de Marten Toonders studio. Op verzoek van de Schiedamse distillateur Herman Jansen schreef Toonder in 1943 een sprookje over de oorsprong en het ontstaan van Kabouter-jenever. Hij gaf drie van zijn studiomedewerkers opdracht het sprookje te illustreren, maar het resultaat van hun inspanningen belandde op de plank. Nu, meer dan een halve eeuw later, is het boekje voor het eerst verschenen in een beperkte oplage en helaas nergens meer te koop.

Volgende pagina.