Start.Familie nieuws.Ons zomerverblijf.Rotterdam.Schiedam.Tot slot.
www.familieholleman.nl.

Jenevermuseum

Volgende pagina.
Aan de Lange Haven zaten vroeger veel branderijen en (graan)pakhuizen. Jenevermuseum & De Gekroonde Brandersketel zijn nu op nrs 74-76 van de Lange Haven in Schiedam gevestigd. Tot 1976 zat in deze achttiende-eeuwse branderij P.Melchers, distillateur van Locomotief jenever. In een                   
advertentie maakte Melchers een vergelijking tussen de eigen jenever en de eerste Nederlandse trein in 1839: 'Roemrijk is de historie der locomotief... roemrijk is ook de geschiedenis van Neerlands sublieme drank: Z.O. Genever Locomotief'

Tot en met medio 2017 wordt het museum gedeeltelijk verbouwd en komt er een nieuwe ingang aan de Hoogstraat in Schiedam.

 

Het horeca gedeelte is gesloten en nog onbekend is of dit in het vernieuwde museum terugkomt.

 

Desondanks toch trek in een borreltje gekregen of je wilt eens diverse jenevertjes proeven dan kan ik je van harte jeneverie ‘t Spul aanbevelen. Op de volgende pagina vind je meer informatie.

 

Volgende pagina.

In 1986 brandde het pand grotendeels uit. De gemeente kocht het en na restauratie werd in 1996 er het jenevermuseum geopend. Dit is één van de twee plaatsen waar je nog de echte Schiedamse jenever Old Schiedam (met echtheid zegel) kunt kopen.