Start.Familie nieuws.Ons zomerverblijf.Rotterdam.Schiedam.Tot slot.
www.familieholleman.nl.
Miniworld Rotterdam

In mini uitvoering worden gebouwen van het hedendaagse- en vooroorlogse Rotterdam zichtbaar. Hier herleven kenmerkende Rotterdamse gebouwen van voor het bombardement van mei 1940 die we alleen maar van foto’s kennen.

Te zien zijn o.a: station Hofplein, café Loos, station Delftsche Poort en de Deltsepoort. Maar ook wat de laatste jaren verloren is gegaan zoals: de oude Willemsbrug en b.v. Station Blaak.
Op de foto hiernaast, van helaas slechte kwaliteit, zie je links café Loos wat onderdeel uitmaakte van station Hofplen, daarnaast (het witte gebouw) Hotel Restaurant De Kroon en geheel rechts de Delftsepoort. Onderstaand hoe deze gebouwen in Miniworld staan afgebeeld.
Volgende pagina.
Het eerste station Delftsche Poort werd geopend in 1847 bij de voltooiing van de spoorlijn Amsterdam – Rotterdam. Het station werd ontworpen door Cornelis Outshoorn, een assistent van Frederik Willem Conrad. Hij koos voor een neo-Tudorstijl met drie grote bogen over het spoor waar de stoomtrein onder door kon. Dat is echter nooit noodzakelijk geweest want bij het doortrekken van de lijn naar het zuiden werd er gekozen voor een luchtspoor door de stad en dat was niet te combineren met dit station. Je kijkt tegen de zuidelijke gevel van dit station aan, een beeld wat je zelden op foto’s kan vinden, een stuk bekender is het voor aanzicht van dit station..
Volgende pagina.