Jeneverie 't Spul
Start.Familie nieuws.Ons zomerverblijf.Rotterdam.Schiedam.Tot slot.
www.familieholleman.nl.

Jeneverie ‘t Spul

Hoogstraat 92

3111 HL Schiedam

Telefoonnummer: 010- 427 06 42

06-11463576

Open: woensdag t/m zondag vanaf 14.00 uur tot 01.00 uur

(vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur)

Klik op bovenstaand figuurtje om de website van café ‘t Spul te bezoeken

De locatie is perfect: op twee minuten lopen van het Nederlands Gedistilleerd Museum in de oude brandersstad Schiedam ligt Café-Borrelmuseum-Jeneverie 't Spul. Hier bestaat de keuze uit meer dan 200 verschillende jenevers. Tijdens proeverijen kan men met dit uitgebreide assortiment kennismaken. Het befaamde 'drieluikje' is een proeverijtje op zich.

 

De naam 't Spul (het spel) is afgeleid van het rederijkers-toneelstuk ''t Spul van Joncker Fransschen Ootloch' dat herinnert aan de dag 14 februari 1489 toen Schiedam oorlog voerde met Rotterdam. De Jeneverie is opgesierd met talrijke stille getuigen van het roemrijke jenever verleden van de stad. De 17e eeuwse waterput in de Spultuin is een symbool van die historie. Uitgebreide kennis van jenever wakkert het enthousiasme van de uitbater, met de prachtige naam 'Van Klaarwater' steeds meer aan, hetgeen overslaat op de bezoekers van 't Spul. Schiedam mag trots zijn op dit bijzondere café.

 

Erkenning

Op 3 november 1998 werd Cafe-Jeneverie 't Spul te Schiedam erkend door het Genevergenootschap. Het gevelschild werd bij deze gelegenheid onthuld door de burgemeester van Schiedam, de heer R. Scheeres.

 

Een bezoek aan Schiedam is niet compleet zonder een bezoek aan dit café.

Volgende pagina.
Volgende pagina.