Start.Familie nieuws.Rotterdam.Schiedam.Jenever.Tot slot.
www.familieholleman.nl.
Volgende pagina.
Volgende pagina.
Met de hedendaagse sociale media kan iedereen nu via diverse Websites en Facebook pagina’s mooie beelden bekijken van (oud) Rotterdam en mede daarom heb ik mijn website aangepast aan deze veranderde situatie. Niet meer alleen foto’s maar deze zijn nu in een tijdsbeeld geplaatst. Ik laat u op de volgende pagina’s -in tekst en beeld- kennismaken met het Rotterdam van mijn jeugd, zeg maar mijn Rotterdamse jaren. Dit betreft het tijdvak van vlak na
de oorlog tot aan 1976. In dat jaar ben ik, inmiddels getrouwd maar nog zonder kinderen, verhuisd naar Vlaardingen. Enige jaren later verhuisd naar Schiedam waar ik nu -vanaf 1983- woonachtig ben.

Toch ben ik altijd wel een beetje Rotterdammer gebleven, hoewel het gevoel Rotterdammer te zijn de laatste jaren wel beduidend anders (minder) is geworden. In ieder geval heb ik vanaf 1966 vrijwel           
ononderbroken in Rotterdam gewerkt. Ik heb de wederopbouwstad die Rotterdam zeker tot 1976 was, zien veranderen en naar mijn gevoel niet altijd ten goede. Het is allemaal wel heel groot geworden, de menselijke maat is verloren gegaan. Onderstaande foto geeft goed weer wat ik bedoel, toen was alles niet zo hoog en kolossaal. Dat was mijn stad, mijn Rotterdam.

Rotterdam Beursplein begin zeventiger jaren

Rotterdamse jaren

Dit jaar (14 februari 2017)  bestaat de Maastunnel in Rotterdam 75 jaar. Ter gelegenheid van deze verjaardag is er over de tunnel een tentoonstelling in de kunsthal te Rotterdam.
Ik blijf niet achter en herhaal de pagina over de Maastunnel op de volgende pagina, welke eerder geplaatst is geweest in het hoofdstuk Oeververbindingen in 2013.